VENDÉGEIMÉRT vagyok

V endégeink sokszor dicsérik a rengeteg praktikumot, mellyel az egész Flórián Vendégház, de elsősorban annak szobái kialakításánál találkoznak. Sok éves tapasztalataim, saját utazási élmények segítettek abban, hogy immáron Házigazdaként a legjobbat adhassam Vendégeimnek. Tovább olvasom:

Jöjjön el és legyen saját tapasztalata rólunk, és mi mindent megteszünk, hogy Ön jól érezze magát!

DSC_0215

Kezdésnek, amint megérkezik hozzánk, saját főzésű pálinkámból töltök kóstolót, és ha érdekli a vendégház története, kíváncsi a kulisszatitkokra, szívesen mesélek róla… Igény esetén, van lehetőség borkóstolón való részvételre is.

DSC_0492

Ha tippeket szeretne, merre induljon, melyik pincéket járja végig, milyen programokat szervezzen a környékre, abban is szívesen segítek, és az általam legjobbnak gondolt helyekre fogom kalauzolni…

Ám, hogy lássa, érdemes valóban akár több napra is szállást foglalni nálunk, álljon itt néhány ajánlat a környékből a teljesség igénye nélkül:

Fülemüle csárda (1,5 km, gyalogosan kb. 20 perc):

Fülemüle csárda

Fantasztikus étterem, fantasztikus ételekkel és fantasztikus kiszolgálással  párosulva. Csalódni nem lehet, garantált az elégedettség!

Villány természetesen (3 km):

villany

Kérhet transzferszolgáltatást, de van taxi is, ha a félórányi séta soknak tűnik hazafelére… 🙂 Villányban a pincesoron érdemes meglátogatni több pincét is, nem egy helyen leragadni, hisz az azonos vidékről származó borok zamatában is lehetnek nagy különbségek, a hozzáértés és a borász elhivatottságának függvényében. Nem emelnék ki egyetlen pincét sem, nehogy sértődés essék, de szállóvendégeimnek halkan azért súgni szoktam… 😉

Palkonya (3,8 km):

palkonya

Palkonya egy szépséges kis falu, 2005-ben Európa kulturális faluja volt. Szépsége mellett rendezvényeiről is híres, mint például a palkonyai Nyitott Pincék programsorozata, mely borvidékünkön már hagyományossá vált. Érdemes sétálni egyet a többszintes, szépen felújított pici pincék között, és megnézni a különleges kupolával rendelkező templomot is.

Márok (8 km):

marok

Horgászok figyelem! Egy gyönyörű, nem is olyan pici horgásztó található mindösszesen 8 km-re vendégházunktól, mely nem csak a halak miatt ajánlott, hanem a kirándulni szeretőknek is érdemes meglátogatni vitathatatlan szép környezetéért…

Szársomlyó, villányi kilátó, újdonsült bicikliutak:

villanyikilato es szarsomlyo

Túrázók, kirándulók, sportolni vágyók kedvére… ajánlom mindenkinek, természetkedvelőknek a környékünket, mert igazán szép helyeket láthat, aki elindul, és végigjár egyet, vagy akár többet a környező túraútvonalakból. A kerékpárosok is el vannak kényeztetve, hisz környékünkön rengeteg, új bicikli út készült el az utóbbi években. (Vendégházunkban lehetőség van kerékpárbérlésre is!)

Siklós és Máriagyűd (17 km):

siklos es mariagyud

Siklós egyenlő siklósi vár. Ez az, amit nem szabad kihagyni, ha valaki a városba látogat. Érdemes megnézni a város honlapját, rendezvényeiket is.

Siklós mellett híres kegyhely található Máriagyűdön. A gyönyörűen felújított bazilika nemcsak kedvelt zarándokhely, de meglátogatása élményt jelent mindenkinek, aki kedveli a szép épületeket.

Kiemelném a siklósi Thermal Spa-t, mely egy valóban kellemes wellness-élményt nyújtó fürdő, mi is gyakorta meglátogatjuk… 🙂

Harkány (25 km):

harkany

S ha valaki a wellness, pontosabban a gyógyfürdők szerelmese, akkor Harkányba is el kell látogatnia. Gyógyvize méltán híres, a fürdő mellett található kórház, nemcsak a mozgásszervi betegségekben szenvedőknek kínál lehetőséget a javulásra, hanem más betegségek kezelésében is elöl járnak.

Pécs (30 km):

Pécs

Pécs, önmagáért beszél. Egy nap alatt be sem lehet járni a sok látnivalót, mely ebben a történelmi városban látható! Zsolnay negyed, mint kötelező program! 🙂 Séta a belvárosban, a Király utcában, a Széchenyi téren, múzeumok, Bazilika, Szt. István tér, TV torony, mind-mind olyan látnivalók, programok, melyeket nem szabad kihagyni, ha valaki nem járt még a városban!

Mohács (30 km):

mohacs

Mohács a busók földje. Ám ezt a Duna-parti várost, nem csak a busójárás néhány napja teszi érdekessé, hanem vízparti fekvése, és a történelmi jelentőségét bemutató mohácsi Történelmi Emlékhely is. Remek halászlevet és kedves embereket is talál, aki egyik kirándulását ebbe a kellemes hangulatú városba tervezi…

Jöjjön el hozzánk, a Flórián Vendégházba Villánykövesdre, és további ajánlatokkal is segíteni fogom pihenését, kikapcsolódását!

 

Várom szeretettel Vendégeimet!

 

házigazda

 

Krausz István – házigazda